Gedragsadvies voor katten

Heeft je kat gedragsproblemen zoals sproeien, krabben, plassen, bijten, spanning met andere katten,.. Dan zal gedragsbegeleiding zeer behulpzaam zijn! Kijk zeker verder voor meer informatie en prijzen.

Of vraag jij je af hoe de leefomgeving van jouw kat er het best uitziet? Ben je in blijde verwachting van een nieuwe huistijger? Of is jou kat heel angstig? Dan is het basis gedragsconsult wat jullie nodig hebben!

Wist u dat de  combinatie kattenoppas en kattengedragsadvies ook een optie is? Lees dan zeker verder voor meer info en prijzen.

 

 

 

kop van kat

Gedragsadviseur

In april 2019 volgde ik een intensieve cursus over kattengedrag bij Felinova. Sindsdien ben ik gestart met gedragsconsulten aan huis waarbij ik met de eigenaar zelf werk aan het optimaliseren van de woonomgeving van hun huistijger. Kleine veranderingen maar grote verschillen voor jullie én jullie kat(ten).
Happy Tails at Home en kat

Nieuw concept: combinatie kattenoppas & gedragsadvies

Je wil je kat(ten) gelukkiger maken en houden terwijl je er even niet bent? Het intake gesprek van de oppasopdracht zal dan aangepast worden naar een combinatieconsult waarbij we overleggen wat er zal gebeuren tijdens en na jullie afwezigheid. Ook voor jullie moet je afwezigheid én thuiskomen stressloos zijn dus zorg ik voor een eenvoudig stappenplan dat jullie mee kunnen volgen en nadien kunnen verderzetten. Zo help ik jullie alvast op weg naar "Happy Tails at Home".

Wat vinden jullie?

Kat Eros

 

“Ik vond je bezoek zeker leerrijk…”

“Eigenlijk zouden alle katteneigenaars dat moeten doen!”

“Je leert zo veel meer over het gedrag van je poes.”

“Ik ben blij dat ik het initiatief genomen heb om je te laten langskomen.”

Foto: Een gelukkige Eros in zijn giftbox

 

Gedragsadvies voor katten

 

Welke werkwijze hoort hierbij?

Er zal om te beginnen een gratis en vrijblijvend telefoongesprek plaatsvinden waarbij ik graag naar het verhaal van jouw kat luister. Daarna leg ik mijn werkwijze uit en kijken we of onze neuzen in dezelfde richting staan, namelijk een wereld vol gelukkige, stressvrije katten!

Vervolgens stuur je me per e-mail de nodige gegevens (naam, adres, telefoonnummer)  toe zodat ik je de link naar een uitgebreide vragenlijst kan sturen. Die heb ik nodig ter voorbereiding van het consult.

Mijn bezoek kan nu worden ingepland. Vergeet niet vóór mijn komst het overeengekomen bedrag over te maken. Zijn er specifieke vragen over het gedrag of gedragsprobleem van je kat, noteer ze dan even op voorhand en hou ze zeker bij de hand.

 

Basis gedragsconsult

Vraag jij je af hoe de leefomgeving van jouw kat er het best uitziet? Ben je in blijde verwachting van een nieuwe huistijger? Of is jouw kat heel angstig? Dan is het basis gedragsconsult wat jullie nodig hebben!

Tijdens een basis gedragsconsult nemen we een diepere kijk in de leefwereld van jouw kat. Welke signalen geeft je kat en vooral waarom. Waarom gedragen katten zich zoals ze zich gedragen. Hoe ga je daarmee om en krijg je een sterkere band met jouw kat(ten). Hoe kan je eenvoudig zelf de omgeving aanpassen zodat hij/zij zich nóg beter voelt. Hoe pas je stressreductie toe. Kortom, we pakken de basis van zijn/haar leefomgeving aan. Ik laat je tijdens het basis gedragsconsult graag zien wat er allemaal nodig is in hun leven.

Op deze manier optimaliseren we het welzijn van onze huistijgers, wie is daar nu niet voor te vinden 😉

Prijs basis gedragsconsult 1u: 50 euro

 

Gedragsbegeleiding

Heeft jouw kat een gedragsprobleem? Sproeien, krabben, plassen, spanning met andere katten, terugkerende medische klachten wegens stress? Dan zal gedragsbegeleiding zeer behulpzaam zijn! 

Voor we beginnen ga je best eerst op bezoek bij de dierenarts. Het is heel belangrijk te weten dat er geen medisch probleem aan de basis ligt! Vrij van medische problemen? Dan starten we samen bij het begrijpen van je kat (zie basis gedragsconsult) en werken door naar een kat die zich veilig en vertrouwd voelt in zijn/jouw omgeving.

Ik laat je zien dat het stimuleren van natuurlijk gedrag een noodzaak is voor je huistijger! We zien de mogelijkheden van alle vormen om dit gedrag uit te lokken, te stimuleren en te belonen met als doel een huistijger die zich optimaal voelt en zo vrij van gedragsproblemen.

Tot slot stellen we een stappenplan op zodat je alle gekregen informatie kan toepassen.

Prijs gedragsbegeleiding 1u30 à 2u: 85 euro (inclusief werkboek ‘I love happy cats’)

 

Opvolg consult

Uiteraard blijf ik graag op de hoogte van de evolutie. Dus ook na mijn bezoek, houd ik contact en ben ik bereikbaar voor verdere hulp! Lukt het niet vanop afstand dan kan ik zeker nog eens langskomen voor een opvolg consult.

Prijs opvolg consult: in overleg

 

Digi-consult

Sinds Covid-19 bied ik nu ook telefonische- of video consulten aan. In een eerste consult bespreken we jullie situatie, wat zijn de problemen of het ongewenst gedrag en wat willen jullie graag bereiken.

Prijs digi-consult (20min): €10

Ter info:

Prijzen:

 • Digi-consult (20 min): €10
 • Basis gedragsconsult (1u): €50
 • Gedragsbegeleiding 1u30 à 2u: €85 (inclusief werkboek ‘I love happy cats’)
 • Opvolg consult: in overleg

 

– alle prijzen, op deze pagina, zijn inclusief kilometervergoeding binnen straal van 10km (> 0,50/km)
– verlenging van een bezoek naargelang de benodigde tijd om de opdracht uit te voeren € 15/30 min

 

Eventuele toeslagen

 • Weekend-, vakantie- of feestdag: €5
 • Dringend consult: €7

Nieuw concept: combinatie kattenoppas & gedragsadvies

Ben je binnenkort even weg en wil je graag tegelijk jouw angstige, stressvolle kat helpen? Dan is dit concept iets voor jou!

Welk voordeel heb je?

Het grote voordeel van dit concept is dat je de oppasopdracht laat uitvoeren door iemand die op de hoogte is van het leven van jouw huistijger. Dankzij het gedragsconsult heb ik ten slotte meer informatie over jouw kat dan gelijk wie buiten jullie gezin. Hierdoor kan ik jouw kat(ten) tijdens de opdracht nóg beter inschatten waardoor ik sneller kan anticiperen en een sterke ondersteuning bieden. Het intake gesprek van de oppasopdracht zal dus aangepast worden naar een combinatieconsult waarbij we voor jullie vertrek een stappenplan opstellen van wat er zal gebeuren tijdens jullie afwezigheid. Bij jullie terugkomst bezorg ik een eindverslag van wat er veranderde in de leefomgeving van je huistijger en welk effect het reeds had op haar gedrag. Ook voor jullie moet je afwezigheid én thuiskomen stressloos zijn dus zorg ik voor een eenvoudig stappenplan dat jullie mee kunnen volgen en nadien kunnen verderzetten. Zo help ik jullie alvast op weg naar “Happy Tails at Home”.  Ik blijf uiteraard beschikbaar voor hulp en advies!

BASIS GEDRAGSADVIES & OPPASOPDRACHT: 

Prijs oppas: 25 euro/30min
Prijs consult 1u: 50 euro

GEDRAGSBEGELEIDING & OPPASOPDRACHT:

Prijs oppas: 25 euro/30min
Prijs consult 1u30 à 2u: 85 euro

Eventuele toeslagen

 • Weekend-, vakantie- of feestdag: €5
 • Toeslag per extra kat: €3/dag/bezoek

Opleiding en ervaring

Dankzij de gevolgde opleiding en mijn ervaring als dierenartsassistente, kan je erop vertrouwen dat ik met correcte en wetenschappelijk onderbouwde informatie te werk ga.

Mijn inzet en motivatie om jouw kat(ten) te helpen is alvast torenhoog, die van jou ook?

Boek dan nu de start voor gelukkige katten!

2016 – heden: dierenartsassistente
April 2019: Kattenmatrix pro (Felinova)
Oktober 2020: Vachtverzorging (PUUR katten)
Januari 2021: Omgaan met ongewenst gedrag (Felinova)

 

Gedragsadvies: ideaal voor eigenaars die...

 • ...Het gedrag van hun kat(ten) beter willen begrijpen

 • ...willen leren wat een gezond voedingspatroon is


 • ...stresssignalen op tijd willen herkennen        

 • ...het gedragsprobleem van hun kat(ten) willen aanpakken

 • ...de relatie tussen mens en kat willen versterken, vertrouwen opbouwen.

 •         ...een goede start willen maken met een nieuwe huistijger (of bij verhuis)

logo Happy Tails at Home

En ook voor eigenaars die...

…Gemotiveerd zijn om in hun behoefte te willen voorzien!

…Iemand zoekt met de nodige kennis van de katten!

…Alleen het beste wil voor hun kat(ten)!

De opmerking ‘een kat heeft zijn eigen willetje’ horen we wel vaker, maar we begrijpen ze een stuk beter als we hun territorium kennen. Een cruciaal aspect om te weten wat ze waar nodig hebben!