Veelgestelde vragen

Happy Tails of letterlijk vertaald, ‘vrolijke staartjes’ (ik vond het alleszins leuker klinken in het Engels). Het is een oppasdienst waarmee ik de baasjes en hun oogappels heel graag wil verzorgen/helpen tijdens opvangmomenten door aan-huis-verzorging en hondenwandelingen aan te bieden.

Ik ben ervan overtuigd dat dieren het best in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven tijdens je afwezigheid. Dit zorgt voor minder stress, gelukkige dieren (én dus ook baasjes) en daarbij lijkt de woning niet verlaten.

Happy Tails at Home vertrekt vanuit de Waterbossen te Malderen en is gekend in de Kruispuntenbank onder het nummer BE 0718.989.437. Daarbuiten werk ik ook nog als dierenartsassistente bij Anthemis uit Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen en Wolvertem.

Je doet best een aanvraag via deze website, via ‘Reserveer’. We maken samen een offerte op waarna, mits jouw goedkeuring, een voorschotfactuur (50% van het totaalbedrag) volgt. De eindafrekening met het eventueel nog te betalen saldo, ontvang je van mij via e-mail na je welverdiende vakantie.

Dat kan, bel me dan even op 0496/89.85.01. Hou er wel rekening mee dat ik ook nog als dierenartsassistente werk. Als je vraag even kan wachten, gebruik dan best het contactformulier.

Neen. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste dieren het liefst vertoeven in hun eigen vertrouwde omgeving. Als je je dieren uit hun vertrouwde habitat gaat halen, om ze bv. onder te brengen in een dierenpension, kunnen ze hiervan behoorlijk veel stress ondervinden.

Dankzij dit concept verzorg ik de dieren steeds aan huis, wat wetenschappelijk bewezen beter is voor het dier.

Nee hoor, ik zorg voor al je kleine huisdieren! Katten, honden, knaagdieren, kippen, vissen, vogels, geitjes…

In dit geval bekijk ik graag wat je precies verwacht tijdens de oppas. Ook de prijs is in dit geval onderling overeen te komen. Een groot aantal dieren vormt zeker geen probleem, informeer gerust eens!

Je voorziet inderdaad best zelf de voeding voor jouw huisdieren. Verandering van voeding in combinatie met jouw afwezigheid, zou een té grote verandering zijn.

Als de voeding van je huisdier op is tijdens je afwezigheid, dan koop ik zelf wat extra en vermeld de extra kost op de eindfactuur.

Ik behandel je toegangscodes en sleutels met de nodige voorzichtigheid, net als je huisdieren dus 🙂 De overdracht van de sleutel kan plaatsvinden tijdens het kennismakingsgesprek, of op een ander zelf gekozen moment.

Indien je regelmatig van mijn diensten gebruik maakt, kunnen we onderling afpreken dat ik de sleutel in bewaring neem. We stellen dan samen een ‘sleuteldocument’ op.

Voor de nieuwsgierigen onder ons stel ik me graag wat uitgebreider voor. Ik ben op de wereld gezet in de zomer van ’84, toen zag Inne het levenslicht! Als tiener verschillende sporten uitgeoefend, tennis, judo en ten slotte volleybal wat ik momenteel nog steeds speel. Veel dieren kunnen knuffelen om dan uiteindelijk op men 18de Xanto te mogen verwelkomen. Hij was een pup Entlebucher Sennehond en we mochten hem 12 jaar bij ons hebben.

In 2009 kreeg ik mijn eerste voetballer Lars en 2 jaar later judoka Niels. Zij zijn ook van het sportievere type 🙂 Wat huisdieren voor mij betekenen heb je al kunnen lezen op de pagina ‘Over mij’ (anders zeker een bezoekje waardig ;-).

Natuurlijk kan dat, een zeer terechte vraag! Vertrouwen is heel belangrijk, en daarom kom ik graag bij je thuis langs voor een vrijblijvende kennismaking. Ik maak dan kennis met de baasjes en hun oogappels. Je beslist zelf of je nadien een ‘echte’ reservatie wil doen.

Neem zeker ook een kijkje op mijn sociale media kanalen (Facebook). Daar zie je wat sfeerbeelden van de bezoekjes bij andere diertjes.

Ik kom na de reservatie bij jullie langs voor een kennismaking met de diertjes én hun baasjes. Samen overlopen we alle details van voeding en verzorging. Eventueel kan dan ook de sleuteloverdracht gebeuren.

Dit gesprek plan ik meestal 1 à 2 weken voor je vertrek. Je hoeft dus zelf niets te doen, en je kan rustig mijn telefoontje afwachten.

Tijdens het kennismakingsgesprek overlopen we de noden van de huisdieren én van de baasjes 🙂 Je kan dus voor je vertrek aangeven of je graag op de hoogte wil blijven. Dit kan via e-mail, Facebook, WhatsApp, …

Uit liefde voor dieren zijn er veel kandidaten om ‘eens op te passen’. Maar dan stel je best de vraag ‘wat als er iets gebeurt tijdens mijn afwezigheid?’ Je dier wordt ziek, er komt onverwacht toch iets tussen, er is lichte schade aan je materiaal of je huis, …

De zorg voor andere huisdieren brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Er zijn vele aspecten waar we rekening mee moeten houden. Het is geen overbodige luxe om wat medische kennis mee te dragen, maar ook de nodige gedragskennis hebben, verzekerd zijn, enz. Enkel de professionele aanpak bezorgt jou een zorgeloze vakantie!

Uiteraard zal ik er alles aan doen om schade te vermijden. Indien dit jammer genoeg toch eens zou voorvallen, dan wordt deze gedekt door de ondernemings-verzekering van Happy Tails at Home.

Lees hiervoor onze privacyverklaring even door, via deze link.

Deze kan je hier lezen. Als een klant een reservatie doorgeeft, gaat deze uitdrukkelijk akkoord met deze algemene voorwaarden.

Nog vragen?

Is je vraag niet volledig beantwoord of heb je een andere vraag? Neem dan zeker contact op!